Zwanger worden tips: 10 tips van onze verloskundigen

zwanger worden tips
Visual

Vanaf het moment dat je een kinderwens hebt, doe je er alles aan om zwanger te worden van een gezond kindje. Maar hoe kan je je het beste voorbereiden op de komst van een baby? De zwanger worden tips in dit blog kunnen je hierbij helpen.

 

Onze top 10 zwanger worden tips:

Nu geven we je onze top 10 tips om zwanger te worden. Na het lezen van de tips kan je de kans om zwanger te worden vergroten. Maar als je er echt zeker van wilt zijn dat je zwanger kan worden, kunnen jij en je partner een vruchtbaarheidstest afnemen. Kan je wel zwanger worden, maar is dit proces moeilijk? Dan kan je ook in gesprek met een verloskundige bij jou in de buurt.

 

Tip 1: Slik dagelijks foliumzuur

Het slikken van foliumzuur is een belangrijke tip als je zwanger wilt worden. Je wordt er niet sneller zwanger van, maar het is wel belangrijk voor de vroege ontwikkeling van een ongeboren kindje. Start direct met het slikken van foliumzuur als je probeert zwanger te worden. Ben je al in verwachting? Dan zorgt foliumzuur ervoor dat het embryo in je buik direct extra bouwstoffen krijgt.

De gezondheidsraad van zwangere vrouwen geeft ook als advies om dagelijks 10 mcg extra vitamine D te slikken. Deze vitamine zorgt ervoor dat de kans op een kindje met een te laag geboortegewicht kleiner wordt.

 

Tip 2: Zorg voor een gezond gewicht, gezonde voeding en afwisseling in de voeding die je consumeert

Een gezond gewicht is belangrijk voor een gezonde zwangerschap. Als je overgewicht hebt, is de kans op een minder goede zwangerschap aanwezig. Het is belangrijk dat je voor en tijdens de zwangerschap een bmi van 20 tot 25 hebt.

Wil je graag afvallen? Dan kun je dit het beste doen voordat je zwanger wordt. Wil je toch graag afvallen tijdens je zwangerschap? Lees dan ook ons blog sporten tijdens de zwangerschap en laat je ook informeren door je verloskundige of een diëtiste.

 

Tip 3: Zorg voor weinig stress

Een gezonde levensstijl is belangrijk als je zwanger wilt worden. Het is ook belangrijk dat je weinig stress ervaart, want zoals je waarschijnlijk al weet, kan dit een boosdoener zijn voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid.

 

Tip 4: Sport, maar niet te veel

Iedereen weet dat sporten gezond is. Het vergroot zelfs de kans om zwanger te worden. Maar te veel lichaamsbeweging kan juist slecht voor je vruchtbaarheid zijn. Wil je graag zwanger worden? Sport, maar overdrijf het niet.

 

Tip 5: Bereid je voor op de komst van een kindje

Een kindje zorgt voor grote veranderingen in je leven. Daarom is het verstandig om te kijken naar je huidige woonsituatie en je werk. Hoe ga je je huidige leven combineren met de komst van een kindje? Maar weet je ook hoeveel een kindje kost?

Je kan je hierop voorbereiden en dit zorgt ervoor dat je ook realistische verwachtingen krijgt. En als er iets nog niet helemaal is zoals je voor ogen hebt, kan je dat nog veranderen voordat je zwanger wordt.

zwanger worden tips voor je eerste kindje

Tip 6: Weet de vruchtbare dagen van je cyclus

Elke cyclus heeft verschillende dagen dat je het meest vruchtbaar bent. Deze dagen liggen voor en tijdens de dag van je eisprong.

Als je je vruchtbaarste dagen niet weet, raden we je aan om een ovulatietest te doen. Je komt er dan achter wanneer je eisprong is. Is je cyclus constant? Dan kan je met die informatie drie dagen voor je cyclus starten met seks. Zo vergroot je de kans om zwanger te worden.

 

Tip 7: Het duurt even…

Veel mensen denken dat zwanger worden eenvoudig is, maar dat is het niet. De meeste stellen lukt het niet om binnen drie maanden in verwachting te zijn. Zelfs niet met de tips in dit blog!

Eén op de tien koppels lukt het niet om binnen een jaar zwanger te worden. Het kan dus wat langer duren dan je in eerste instantie dacht. Het duurt even. Neem jullie tijd en verdiep je in het onderwerp zwanger worden.

 

Tip 8: Verhoog de zaadkwaliteit van je partner

Het komt voor dat jij en je partner beide vruchtbaar zijn, maar dat de kwaliteit van zijn zaad niet goed is. Het is dus zeker aan te raden om de kwaliteit van zijn sperma te verbeteren. Dit kan je doen door niet te roken, geen alcohol te drinken en in het algemeen een gezonde levensstijl te hanteren.

 

Tip 9: Verhoog de kans op een succesvolle eisprong

Net zoals bij de zaadkwaliteit van een man kan een vrouw ook actie ondernemen om de kans op een succesvolle eisprong en bevruchting te vergroten. Hier geldt ook: een gezonde levensstijl is belangrijk.

Als je denkt dat je niet een regelmatige eisprong hebt, is het verstandig om even naar je huisarts te gaan. Hij kan je doorsturen naar een gynacoloog.

 

Tip 10: Geef jullie een jaar de tijd

De kans bestaat dat jij of je partner minder vruchtbaar of onvruchtbaar is. Toch raden we je aan om jezelf en je partner een jaar de tijd te geven om zwanger te worden. Is het na een jaar nog niet gelukt? Maak dan een afspraak met een verloskundige of huisarts in de buurt en bespreek jullie mogelijkheden zoals een vruchtbaarheidstest of de timing van je eisprong.

zwanger worden tips: Dit waren de 10 beste!

Conclusie: zwanger worden tips

In dit artikel hebben we je 10 tips gegeven om de kans om zwanger te worden te vergroten. Is het nog niet gelukt? Geef dan niet op. Vandaag de dag zijn er veel mogelijkheden om toch nog zwanger te worden.

Wil je graag geadviseerd worden door ervaren verloskundigen en woon je in regio van Rotterdam, Rhoon, Pernis, Poortugaal of Hoogvliet? Neem dan eens een kijkje op onze pagina verloskundigen in Rotterdam of neem direct contact met ons op!

Wij kunnen je adviseren over zwanger worden en kunnen jou en je kindje ook gedurende je zwangerschap helpen.

Woon je niet in de regio van de eerder genoemde plaatsnamen? Dan kunnen we je niet helpen, omdat dit buiten ons gebied ligt. Dan raden we je aan om een lokale verloskundigenpraktijk te benaderen. Zij helpen je graag verder.

 

Visual