Verloskundigen Rotterdam Zuid: focus op jou en je kindje

verloskundigen rotterdam zuid
Visual

Ben jij zwanger en zoek je naar verloskundigen in de omgeving van Rotterdam Zuid? Dan ben je hier bij verloskundigenpraktijk Pendrecht aan het juiste adres! Anders dan onze naam soms doet vermoeden, zijn wij niet alleen in Pendrecht actief als verloskundigenpraktijk, maar zijn we ook werkzaam in de omgeving van Rotterdam Zuid. Onder Rotterdam Zuid vallen de deelgemeenten Charlois, Feijenoord, Hoogvliet Rotterdam en IJsselmonde. Ook in de verschillende wijken die onder deze deelgemeenten vallen zijn wij actief.

 

verloskundigen rotterdam zuid: Verloskundigenpraktijk Pendrecht

Even voorstellen!

Leuk dat je op onze website terecht gekomen bent. Of je nu zwanger bent of dit in de toekomst graag zou willen, bij Verloskundigenpraktijk Pendrecht helpen wij je graag op een persoonlijke en toegankelijke manier. In onze kleinschalige verloskundigenpraktijk sta jij centraal. We zijn werkzaam vanuit onder andere Rotterdam Zuid en Albrandswaard.

Bij Verloskundigenpraktijk Pendrecht beseffen wij als geen ander hoe bijzonder een zwangerschap is en daarom doen wij er alles aan om jou deze zorg op maat aan te bieden. Dit doen we door rekening te houden met jouw persoonlijke wensen en situatie. Want iedereen is anders! Op deze manier kunnen we na deze periode samen terug kijken op een prachtige ervaring. Bij onze verloskundigenpraktijk in Rotterdam Zuid is een persoonlijke aanpak dus één van onze belangrijkste peilers.

Wat is een verloskundige?

Back to basics! Als je op zoek bent naar een verloskundige in Rotterdam Zuid heb je waarschijnlijk al wel een idee, maar we leggen het graag nog eens voor je uit. Wat doen verloskundigen precies?

Verloskunde is een verzamelnaam voor alle kennis rondom een zwangerschap, de bevalling én de eerste tien dagen na de bevalling. Super breed dus. Wist je dat er alleen in Nederland al zo’n 170.000 kinderen per jaar worden geboren?
Verloskundigen helpen je dus niet alleen tijdens de zwangerschap, maar ook erna.

Wij geven je advies over alles dat met je baby te maken heeft en bieden jou de benodigde ondersteuning. Met onze jarenlange ervaring in dit vakgebied spreken we onder andere over hoe je je zwangerschap beleeft, maar controleren we natuurlijk ook de gezondheid van jou en je kleintje. Mocht er ook maar iets zijn, dan kun je bij ons terecht! Vanaf het allereerst moment dat je weet dat je in verwachting bent, tot het kraambed.

aanmelden bij verloskundigenpraktijk rotterdam zuid

Je aanmelden bij onze verloskundigen Rotterdam Zuid

Wanneer je er net achter komt dat je zwanger bent zul je vast een hoop vragen hebben. Want hoe gaat het eigenlijk allemaal in zijn werk? Allereerst willen wij je natuurlijk van harte feliciteren met deze zwangerschap! En eigenlijk is het heel makkelijk. Want zodra je een positieve test in handen hebt, kun je ons al contacten! Hiervoor heb je geen verwijzing nodig van je huisarts.

Je kunt dus eigenlijk vrijwel meteen bellen of mailen naar onze verloskundigen in Rotterdam Zuid. Je bent overigens altijd helemaal vrij in het maken van de keuze voor een verloskundigenpraktijk.

Ben je niét op zoek naar een verloskundigen in de omgeving van Rotterdam Zuid en weet je eigenlijk niet zo goed waar je moet beginnen? Dat geeft niet, je kunt namelijk altijd bellen met je huisarts, langsgaan, of kijken op de website van het KNOV (dit is de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen) voor een verloskundige bij jou in de buurt.

Je eerste afspraak bij onze verloskundigen in Rotterdam Zuid

Wat leuk! Je wilt je graag aanmelden bij onze verloskundigen in Rotterdam Zuid. Dan is het tijd om een eerste afspraak in te plannen. Dit kan door ons te bellen of te e-mailen.

Een eerste afspraak plannen wij in wanneer je ongeveer rond de 8 weken zwanger bent. Dit wordt ook wel de vroege echo genoemd. Tijdens deze eerste afspraak vindt er ook een kennismakings- en intakegesprek plaats met de verloskundige. Deze eerste afspraak duurt in zijn totaliteit vaak ongeveer een uurtje.

Tijdens deze eerste afspraak met echo kijken we bij onze verloskundigen in Rotterdam Zuid of er sprake is van een intacte zwangerschap. Ook wordt er gekeken naar hoeveel weken je inmiddels zwanger bent. Ook zullen onze verloskundigen een aantal vragen aan je stellen over je medische geschiedenis en algemene gezondheid. Op deze manier kan de verloskundige de uitgerekende datum bepalen.

Uiteraard ontvang je ook belangrijke informatie over je voeding, de kraamzorg na je bevalling, de onderzoeken tijdens de zwangerschap en eventuele cursussen die relevant voor je kunnen zijn mocht je die interesse hebben. Deze tips en adviezen zijn al vroeg in de zwangerschap van groot belang.

Je kunt de volgende zaken alvast uitzoeken en opschrijven voordat je naar je eerste afspraak bij onze verloskundigen in Rotterdam Zuid komt:

 • Wanneer was je voor het laatst ongesteld?
 • Hoe zijn je cyclussen? Lang of kort? Was je cyclus regelmatig of onregelmatig?
 • Wanneer kwam je erachter dat je zwanger was? Wanneer deed je de test en, afhankelijk van de test, hoeveel weken gaf deze aan?
 • Heb je anticonceptie gebruikt?
 • Zijn er afwijkingen of ziekten die voorkomen in de familie?

Deze eerste echo is erg fijn en kan veel onzekerheid wegnemen, zeker wanneer een vorige zwangerschap geëindigd is in een miskraam. In dit intakegesprek kun je ook meteen met de verloskundige bespreken hoe het zit met het slikken van eventuele medicijnen of het voorkomen / uitzoeken van erfelijke ziektes.

Hoe verloopt het traject bij verloskundigen in Rotterdam Zuid?

Na deze ‘vroege echo’ bij 8 weken heb je iedere vier weken een afspraak met onze verloskundigen in Rotterdam Zuid. Hoe verder de zwangerschap vordert, hoe vaker je bij ons in de verloskundigenpraktijk langskomt. Dit hangt natuurlijk ook af van hoe je zwangerschap verloopt en jouw conditie. Tijdens deze vervolgafspraken worden onder andere de volgende zaken gecontroleerd:

 • De groei van je baby
 • Hoe ziet je baarmoeder eruit? Hoe groot is deze?
 • Je bloeddruk
 • De hartslag van de baby – deze is vanaf 12 weken goed te horen
 • Hoe ligt de baby?

We gaan je ook meer vertellen over de verschillende soorten termijnecho’s. Want welke termijnen zijn er allemaal naast de reguliere afspraken om de vier weken? En wat wordt daarin dan allemaal gecheckt en besproken?

 1. Week 8: de intake en vroege echo
 2. Week 12: de eerste termijn echo
 3. Week 20: Structureel echoscopisch onderzoek
 4. Week 35: een groei- en liggingsecho, ligt de baby goed? Is deze al ingedaald?
 5. Optioneel: pretecho – wordt niet vergoed door je verzekering

 

De eerste termijn echo – 12 weken

Deze termijnecho vindt plaats tussen de 10e en 14e week van je zwangerschap. Ook bij deze echo wordt er weer gekeken of de zwangerschap nog intact is, of er hartactie aanwezig is en of de zwangerschapsduur zoals berekend in de eerste echo klopt. Vanaf dit stadium in de zwangerschap kunnen de meeste echo’s al via de buikwand gemaakt worden. Wanneer dit nog niet mogelijk is wordt de echo vaginaal verricht. Dit is vaak ook de eerste echo waarbij het hartje echt goed te horen is.

Ook is er een mogelijkheid om een 13 wekenecho uit te laten voeren door een echoscopist. Deze niet verplichte echo is een medische echo om te onderzoeken of je kindje eventuele lichamelijke afwijkingen heeft. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de website van PNS.

 

Structureel echoscopisch onderzoek – 20 weken

Deze medische echo is wel een hele spannende! De 20 weken echo wordt ook wel het Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO) genoemd. De echo wordt uitgevoerd door echoscopisten van Bovenmaas Prenataal. Deze echo wordt uitgevoerd tussen de 18 en 21 weken en kan op diverse locaties plaatsvinden, ook in onze verloskundigen in Rotterdam Zuid. Wil je meer lezen? Bekijk dan ook eens de folders op www.PNS.nl.

Tijdens deze belangrijke medische echo wordt er met een echo via je buik gekeken naar de ontwikkeling van je baby. Hoe groeit je kleintje? Is er voldoende vruchtwater aanwezig en hoe ziet de placenta eruit? Ook kunnen de verloskundigen zien of er eventueel lichamelijke afwijkingen zijn. Ook horen veel mommy and daddy’s to be bij deze echo wat het geslacht van hun kindje is. Spannend! De echoscopiste zal altijd eerst aan je vragen of je het geslacht wilt weten.

Lichamelijke afwijkingen die bij een 20 weken echo kunnen worden gezien zijn:

 • Open rug of schedel
 • Schisis
 • Waterhoofd
 • Afwijkingen aan organen, zoals de hersenen, nieren, blaas, het hart en het maagdarmstelsel
 • Afwijkingen aan de botten, de buikwand, het middenrif of de armen en benen

De laatste medische echo: de groei- en liggingsecho

Deze belangrijke, laatste medische echo vindt plaats rond de 34-36 weken. Met deze echo wordt er gekeken en gemeten of de baby goed groeit. Ook zal gekeken worden of het hoofdje van de baby in een goede positie ligt voor de geboorte. Is deze al goed ingedaald? Ligt hij of zij in stuit of juist goed?

Ook worden het hoofdje, de omvang van het buikje en de lengte van de bovenbenen van de baby goed opgemeten. Aan de hand hiervan kunnen de verloskundigen bepalen of je baby goed groeit en kunnen ze een schatting maken van hoe zwaar de baby zal zijn rond 40 weken zwangerschap. Ook kijken onze verloskundigen in Rotterdam Zuid of er voldoende vruchtwater aanwezig is en hoe de moederkoek eruit ziet. Deze zijn stuk voor stuk erg belangrijk voor een goed verloopt van de zwangerschap.

echo bij verloskundigen rotterdam zuid

Optioneel: een pretecho bij onze verloskundigen in Rotterdam Zuid

Het klinkt al leuk: een pretecho. Maar wat houdt het precies in? De naam zegt het al: deze echo is puur en alleen om lekker je kleintje te komen bewonderen. Vanuit je verzekering worden er standaard twee standaard twee echo’s aangeboden, maar wil je toch je kleintje nog een keer extra bewonderen? Of meer details zien? Dan kun je ervoor kiezen om een pretecho bij ons te laten maken.

Mocht je dit leuk vinden dan kun je via ons eenvoudig een afspraak inplannen. Een veel gebruikte reden is bijvoorbeeld om stiekem al iets eerder het geslacht van je baby te laten bepalen of om in een rustige sfeer in 3/4D naar de baby te kijken. Let wel op: deze echo’s worden niet door de verzekering vergoed. Je kunt bij ons informeren naar wat de prijzen hiervoor zijn. Dit kan zowel telefonisch als tijdens een andere afspraak.

Een pretecho duurt plusminus zo’n 30-45 minuten en na afloop ontvang je foto’s en eventueel ook een video van de echo mee naar huis. Klinkt als een pretje, toch? 😉

Onze verloskundigen in Rotterdam Zuid!

Onze verloskundigen in Rotterdam Zuid zijn een heel hecht team van meerdere vrouwen: Jeannette Hammer, Jacqueline Broersma, Annemieke Kip en Marloes Lagendijk. Na jarenlang samenwerken met elkaar, zijn we erg goed op elkaar ingespeeld en hebben we een fijne werksfeer en praktijk neergezet. Al zeggen we het zelf! Bijna iedereen is naast verloskundige ook echoscopist en kan je dus op beide gebieden te hulp schieten.

Mochten jullie meer over ons willen lezen, dan verwijzen we jullie graag door naar onze website waar we onszelf uitgebreid voorstellen. Bellen of mailen kan natuurlijk ook altijd!

de vestiging van verloskundigenpraktijk rotterdam zuid

Jouw verloskundigen in Rotterdam Zuid en omgeving

Onze verloskundigen in Rotterdam Zuid begeleiden je graag tijdens je zwangerschap, maar wist je dat ze je ook kunnen helpen als je niet in Rotterdam Zuid woont?

Je mag altijd zelf kiezen welke praktijk je tijdens je zwangerschap begeleidt, dus ook als je verhuist naar een andere wijk of plaats buiten Rotterdam Zuid.

Mogen we je helpen? Onderaan deze pagina vind je ons mailadres, telefoonnummer en inschrijfformulier.

Waarom kiezen voor verloskundigen Rotterdam Zuid?

✔︎ Je wordt begeleid door ervaren verloskundigen in Rotterdam Zuid;

✔︎ je kan ons ook als je verloskundigen kiezen als je buiten Rotterdam Zuid woont;

✔︎ je kan medische echo’s en een pretecho laten maken;

✔︎ je verloskundige is zelf ook een moeder;

✔︎ je hebt in onze praktijk ook een echoscopiste;

✔︎ je hebt een vaste verloskundige die je ondersteunt tijdens je zwangerschap.

verloskundige rotterdam zuid aan het werk

Wij zijn je verloskundigen in Rotterdam en omgeving!

Wist je dat onze verloskundigen je ook kunnen helpen als je in de omgeving van Rotterdam woont? Je mag altijd zelf kiezen welke verloskundigenpraktijk je begeleidt tijdens je zwangerschap. Mogen we je begeleiden? Neem dan contact met ons op. Onderaan deze pagina vind je ons mailadres en telefoonnummer. Je kunt er ook direct voor kiezen om gebruik te maken van ons inschrijfformulier.

 

Waarom voor onze verloskundigenpraktijk Rotterdam kiezen?

✅ Bij ons werken ervaren verloskundigen
✅ In een groot gedeelte van Rotterdam kunnen we je begeleiden
✅ Naast medische echo’s kun je ons ook pretechos laten maken
✅ Ons team bestaat zowel uit verloskundigen als echoscopisten
✅ Bij ons heb je een vast team van verloskundigen