Verloskundigenpraktijk Rhoon – Verloskundigen Praktijk Pendrecht

Verloskundigenpraktijk rhoon
Visual

Ben jij zwanger en zoek je naar verloskundigen in de omgeving van Rotterdam Zuid? Dan ben je hier bij verloskundigenpraktijk Pendrecht aan het juiste adres! Anders dan onze naam soms doet vermoeden, zijn wij niet alleen in Pendrecht actief als verloskundigenpraktijk, maar zijn we ook werkzaam in de omgeving van Rotterdam Zuid. Onder Rotterdam Zuid vallen de deelgemeenten Charlois, Feijenoord, Hoogvliet Rotterdam en IJsselmonde. Ook in de verschillende wijken die onder deze deelgemeenten vallen zijn wij actief.

 

verloskundigenpraktijk pendrecht zijn jouw verloskundigen rhoon

Wie is verloskundigenpraktijk Pendrecht in Rhoon?

Verloskundigenpraktijk Pendrecht is een kleinschalige en persoonlijke verloskundigenpraktijk en wij zijn werkzaam vanuit Rhoon, Albrandswaard en Rotterdam. Wij beseffen heel goed hoe belangrijk een zwangerschap is en daarom doen wij er alles aan om je zorg op maat te bieden. We houden rekening met jouw specifieke situatie en alle speciale wensen, zodat we over een aantal maanden samen terug kunnen kijken op een prachtige ervaring. Bij onze verloskundigenpraktijk in Rhoon hebben wij een persoonlijke aanpak dus hoog in het vaandel staan.

Wat doet een verloskundige precies?

We gaan even terug naar de basics. Want wat doet een verloskundige eigenlijk precies? Als je op zoek bent naar een verloskundigenpraktijk in Rhoon weet je waarschijnlijk het antwoord al, maar we gaan het toch nog even in het kort voor jullie uitleggen.

Een verloskundige helpt je zowel voor als tijdens én na je zwangerschap. Ze geeft je advies over alles dat met je baby te maken heeft en biedt ondersteuning. Van bespreken over hoe je de zwangerschap beleeft, tot het checken van de gezondheid: een verloskundige doet er alles aan om te zorgen dat het met jou en de baby helemaal goed gaat. Jouw rots in de branding! Vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent, tot de nazorg na de bevalling. Klinkt fijn toch?

Wie is verloskundigenpraktijk Rhoon?

Vanaf wanneer kun je je aanmelden bij onze verloskundigenpraktijk in Rhoon?
Je knippert nog eens en wrijft daarna nog een keertje goed in je ogen. Het staat er echt, je bent zwanger! Gefeliciteerd, je verwacht een kleintje! Maar hoe gaat dat nu in zijn werk? Vanaf wanneer moet je naar een verloskundige? En moet je daarvoor eerst langs de huisarts voor een verwijzing of kun je gewoon zelf bellen? Wij leggen het je uit!

Je kunt eigenlijk al bellen naar onze verloskundigenpraktijk in Rhoon wanneer je weet dat je zwanger bent. Hiervoor hoef je niet eerst langs de huisarts voor een verwijzing. Daarnaast ben je vrij om je eigen verloskundigenpraktijk te kiezen. Het is belangrijk dat je je hier comfortabel en fijn bij voelt.

Ben je niet op zoek naar een verloskundigenpraktijk in de omgeving van Rhoon en weet je eigenlijk niet zo goed waar je moet beginnen? Dat geeft niet, je kunt namelijk bellen naar je huisarts, langsgaan, of kijken op de website van het KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen) voor een verloskundige bij jou in de buurt.

Een eerste afspraak bij onze verloskundigenpraktijk in Rhoon
Wanneer je je keuze hebt gemaakt en je je graag aan wilt melden voor onze verloskundigenpraktijk in Rhoon, is het tijd om je eerste afspraak in te plannen, spannend! De eerste afspraak plannen wij graag met je in wanneer je rond de 8 weken zwanger bent. We noemen dit ‘de vroege echo’. Deze allereerste echo wordt gemaakt tijdens ook meteen het eerste gesprek met de verloskundige: de intake. Dit intakegesprek met echo duurt ongeveer een uurtje.

Tijdens de vroege echo kijken we bij onze verloskundigenpraktijk in Rhoon naar of er sprake is van een intacte zwangerschap en hoeveel weken je zwanger bent. Ook zal de verloskundige je vragen stellen over je algemene gezondheid en je medische geschiedenis. Met wat extra informatie van jou kan ze ook de uitgerekende datum gaan bepalen.

Daarnaast geeft onze verloskundige je ook informatie over onder andere voeding, kraamzorg, onderzoeken, relevante cursussen en de kans op een verhoogde bloeddruk. Veel adviezen en tips zijn al vroeg in de zwangerschap erg belangrijk.

Nog een aantal dingen om over na te denken en die je uit kunt zoeken voordat je naar je eerste afspraak gaat:

 • De eerste dag van je laatste ongesteldheid
 • Hoe was je cyclus? Was je regelmatig ongesteld of juist niet?
 • Op welke datum testte je positief?
 • Welke anticonceptie gebruikte je en wanneer ben je hiermee gestopt?
 • Zijn er afwijkingen of ziekten die voorkomen in de familie?

 

Deze eerste echo is erg fijn en kan veel onzekerheid wegnemen, zeker wanneer een vorige zwangerschap geëindigd is in een miskraam. In dit intakegesprek kun je ook meteen met de verloskundige bespreken hoe het zit met het slikken van eventuele medicijnen of het voorkomen / uitzoeken van erfelijke ziektes.

Aanmelden bij verloskundigen Rhoon?
verloskundige in verloskunidgepraktijk rhoon die een zwangere vrouw onderzoekt

Vervolgafspraken: hoe ziet het traject eruit?

Na het de eerste afspraak bij 8 weken heb je vervolgens iedere vier weken een afspraak met onze verloskundige. Hoe verder je in de zwangerschap komt, hoe vaker je bij ons langskomt. Dit hangt natuurlijk ook af van hoe je zwangerschap verloopt en jouw conditie. Tijdens deze vervolgafspraken worden onder andere de volgende zaken gecontroleerd gecontroleerd:

 • Hoe groeit de baby
 • Hoe is de grootte van je baarmoeder
 • Je bloeddruk
 • De hartslag van de baby – dit is te horen vanaf de 3e maand van je zwangerschap
 • De ligging van de baby

Dit alles gaan gaan we zo verder op in. Want welke termijnecho’s zijn er allemaal naast de reguliere afspraken om de vier weken? En wat wordt daarin dan allemaal gecheckt en besproken? We ze voor je op een rijtje gezet:

 • De vroege echo (week 8)
 • Termijn echo (week 12)
 • Structureel echoscopisch onderzoek (week 20)
 • De groei- en liggingsecho (week 35)
 • Optioneel: pretcho

Termijn echo

De beste periode voor de termijnecho is om deze te maken tussen de 10e en 14e week van de zwangerschap. Ook bij deze echo wordt er weer gekeken of de zwangerschap nog intact is, of er hartactie aanwezig is en of de zwangerschapsduur zoals berekend in de eerste echo klopt. Vanaf dit stadium in de zwangerschap kunnen de meeste echo’s al via de buikwand gemaakt worden. Wanneer dit nog niet mogelijk is wordt de echo vaginaal verricht.

Ook is er een mogelijkheid om een 13 wekenecho uit te laten voeren door een echoscopist. Deze niet verplichte echo is een medische echo om te onderzoeken of je kindje eventuele lichamelijke afwijkingen heeft. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de website van PNS.

 

Structureel echoscopisch onderzoek

De 20 weken echo wordt ook wel het Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO) genoemd. Het onderzoek is geen zogenaamde “pretecho” maar een medische echo. Een hele belangrijke dus! De echo wordt uitgevoerd door echoscopisten van Bovenmaas Prenataal. De echo vindt bij voorkeur plaats bij een zwangerschapsduur tussen de 18-21 weken en kan op diverse locaties plaatsvinden, ook in onze verloskundigenpraktijk in Rhoon. Lees hiervoor ook de folders op www.PNS.nl.

Tijdens deze belangrijke medische echo wordt er met een echo via je buik gekeken naar de ontwikkeling van je baby. Groeit de baby goed? Is er voldoende vruchtwater aanwezig en hoe ziet de placenta eruit? Zijn er lichamelijke afwijkingen? Ook horen veel mensen bij de 20 weken echo wat het geslacht van hun kindje is. De echoscopiste zal dan ook aan je vragen of je het geslacht wilt weten.

Lichamelijke afwijkingen die bij een 20 weken echo kunnen worden gezien zijn:

 • Open rug of schedel
 • Schisis
 • Waterhoofd
 • Afwijkingen aan organen, zoals de hersenen, nieren, blaas, het hart en het maagdarmstelsel
 • Afwijkingen aan de botten, de buikwand, het middenrif of de armen en benen

De groei- en liggingsecho

Ook dit is weer een medische echo: de groei- en liggingsecho. Deze belangrijke echo vindt plaats rond de 34-36 weken. Met deze echo wordt er gekeken en gemeten of de baby goed groeit. Ook zal gekeken worden of het hoofdje van de baby in een goede positie ligt voor de geboorte.

Bij een groeiecho worden het hoofdje, de omvang van het buikje en de lengte van de bovenbenen van de baby goed opgemeten. Aan de hand hiervan kunnen de verloskundigen bepalen of je baby goed groeit en kunnen ze een schatting maken van hoe zwaar de baby zal zijn rond 40 weken zwangerschap. Ook beoordelen we altijd of er voldoende vruchtwater aanwezig is en hoe de moederkoek eruit ziet.

Bij de liggingsecho wordt er goed gekeken naar hoe je baby in de buik ligt. Ligt de kleine al netjes met het hoofdje naar beneden? Of juist niet? Mocht het zo zijn dat de baby nog in stuitligging ligt dan gaan we samen kijken naar de opties.

Een pretecho bij onze verloskundigenpraktijk in Rhoon

Wat is een pretecho precies? De naam verklapt het eigenlijk al: een pretecho is geen medische echo, maar een echo die je extra doet omdat je het leuk vindt. Tijdens je zwangerschap krijg je standaard twee echo’s aangeboden, maar wil je toch je kleintje nog een keer extra bewonderen? Of meer details zien? Dan kun je ervoor kiezen om een pretecho bij ons te laten maken.

Je kunt bij ons eenvoudig een afspraak maken voor een pretecho, bijvoorbeeld om al iets eerder het geslacht van je baby te laten bepalen of om in een rustige sfeer in 3/4D naar de baby te kijken. Let wel op: deze echo’s worden niet door de verzekering vergoed. Je kunt natuurlijk altijd tijdens het spreekuur bij ons naar de mogelijkheden en kosten vragen.

Meestal duurt een pretecho tussen de 30-45 minuten en na afloop ontvang je foto’s en eventueel ook een video van de echo mee naar huis.

Onze collega’s van de verloskundigenpraktijk in Rhoon

Bij onze verloskundigenpraktijk zijn we met een hecht team van meerdere vrouwen, waaronder Jeannette Hammer, Jacqueline Broersma, Annemieke Kip en Marloes Lagendijk. Na jarenlang samenwerken met elkaar zijn we goed op elkaar ingespeeld en hebben we een fijne werksfeer en praktijk neergezet. Bijna allemaal zijn we naast verloskundige ook echoscopist.

Willen jullie graag meer over ons weten? Bekijk dan ook eens onze homepage waarop we uitgebreid over onszelf vertellen.

Wij zijn je verloskundigen in Rhoon en omgeving!

Wist je dat onze verloskundigen je ook kunnen helpen als je in de omgeving van Rhoon woont? Je mag altijd zelf kiezen welke verloskundigenpraktijk je begeleidt tijdens je zwangerschap. Mogen we je begeleiden? Neem dan contact met ons op. Onderaan deze pagina vind je ons mailadres en telefoonnummer. Je kunt er ook direct voor kiezen om gebruik te maken van ons inschrijfformulier.

 

Waarom voor onze verloskundigenpraktijk Rhoon kiezen?

✅ Bij ons werken ervaren verloskundigen
✅ In een groot gedeelte van Rhoon kunnen we je begeleiden
✅ Naast medische echo’s kun je ons ook pretechos laten maken
✅ Ons team bestaat zowel uit verloskundigen als echoscopisten
✅ Bij ons heb je een vast team van verloskundigen